Välj en sida

Att flytta till ett skyddat boende.

Vi vill att din flytt till oss ska kännas så trygg som möjligt. Då kan det vara bra att i förväg veta vad som kommer att hända under tiden hos oss.

Det här sker när du kommer till oss:

  1. Du hälsas välkommen, visas runt i våra lokaler och flyttar in i ditt rum.
  2. Vi har ett ankomstsamtal med säkerhetsplanering (ett samtal som handlar om hotbild och skyddsbehov).
  3. Vi har samtal kring det praktiska du behöver hjälp med och gör en planering framåt.
  4. Vårt huvudfokus är att du ska vara trygg. Under din tid hos oss erbjuds du stödsamtal och vi kartlägger våldsutsattheten.
  5. De första dygnen kan man bara få komma till ro och landa vilket är viktigt för den som har levt i stress under lång tid. Många som kommer är ofta slutkörda och har kroppsliga och psykiska stressreaktioner.

Hur länge du stannar hos oss varierar och beror på person och situation. För den som helt måste bryta med sitt tidigare liv är det en lång process att börja bygga upp något nytt. För andra kan det röra sig om ett par dagar för att komma bort från en akut situation och få komma vidare. Det och annat styr vad som händer efter att du flyttar ifrån oss.

Innan du flyttar gör vi en så kallad utplanering. Tillsammans med dig och socialtjänsten planerar vi för nästa steg. Vi tittar på din situation. Det kan se olika ut beroende på vad du behöver.

Innan du lämnar oss erbjuds du även att svara på några frågor om vad du tyckt om din tid hos oss.